fredag 13 november 2015

Det suger!

Vet ni, det suger så himla hårt att flyktingförläggningar brinner, nättroll hatar och att de där spånen som röstar på SD faktiskt verkar göra det för att de på riktigt, riktigt tycker att man är mycket finare och bättre om man är ljus i skinnet och firar jul (helst med den gamla versionen av Kalle Ankas tomteverkstad, ni vet den med rasistmysiga blackface-dockan och det där).

Fick idag veta att en plats jag tillbringat mycket tid på klottrats ned med hot och hakkors och att en beslöjad kvinna misshandlats på väg till tågstationen. Mitt hjärta brister av sorg!

Igår blev jag intervjuad av en journalistvän som skriver en artikelserie om barnuppfostran och svenskhet och sånt där som man tänker på när man har ett barn som inte passar in i den där trånga mallen av hur en äkta svensk ska vara. Jag vet inte vad hon kommer skriva, men jag berättade i alla fall bland annat om hur jag vägrar vika mig och kalla mitt lilla blonda barn något annat än ett islamiskt och arabiskt namn bara för att slippa ta striden om svenskheten. Man. Måste. Kunna. Vara. Svensk. På. Flera. Sätt!!!

Men idag är tyvärr en sådan dag jag bara blir trött ända in i själen av att höra på nyheterna, att läsa om hur en folkkär artist får ta emot hatiska kommentarer där folk hoppas att hans barn blir våldtagna, att igen och igen och igen höra om människor som "visst tycker att man ska hjälpa flyktingar, men måste man verkligen placera flyktingförläggningen just här" och att läsa att någon misshandlar en tvååring av rasistiska skäl.

Det suger!

3 kommentarer:

Linnea sa...

Jo. Det suger.
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!

Lena sa...

Jag håller med! Det suger verkligen så sjukt, sjukt mycket!
P.s Du måste börja blogga mer!

Anonym sa...

http://lifeoflily.blogg.se/2010/november/day-07-yor-best-friend.html#comment