måndag 22 april 2013

Anisbröd

Min mormor var ungefär bäst i världen på att baka. Nu när hon inte finns bland oss längre är det dags att någon plockar upp stafettpinnen. Jag försöker så gott jag kan.

Igår bakade jag anisbröd för första gången i mitt liv.

Jag har alltid älskat anisbröd (och aniste!) och alltid inbillat mig att jag inte behärskar att baka med jäst, men det gick ju jättebra! Förutom att jag så klart lyckades bränna fingret på oljan, men det hade ju inte med jästen att göra förstås.

Använde detta recept.

De anisbröd ni ser i bild gavs till våra grannar. Den arabiska artigheten vet ni. Eller den svenska, jag har ju bakat till grannar redan innan jag skaffade en arabisk man. Tricket är att man måste lära känna grannarna lite först, annars kan de bli misstänksamma och inte vilja äta, hehe. Kanske inte så konstigt med tanke på att några stackars tyskar blivit förgiftade av bröd de fått som gåva till jobbet. Bröd med extraingrediensen råttgift tydligen. Så, ja att lära känna grannarna lite innan matutbytet börjar kan vara en bra idé.

Nu har jag möjligen blivit helt övermodig av att detta jästbak gick vägen, så snart blir det nog bullar här. Jag kan även tänka mig att bjuda icke-grannar - så att ni vet ;) Och jag HAR utrotat souzen så det är helt hygieniskt, jag lovar.

2 kommentarer:

moderellen sa...

Vilket megaeffektivt sätt att skapa god grannsämja!

Bra gjort!

Malin sa...

Ser gott ut! :)

Surfade runt på Nelly och kom att tänka på dig när jag såg dessa: http://nelly.com/se/sk%C3%B6nhet-kvinna/sk%C3%B6nhet/kroppsv%C3%A5rd/sinunova-2714/antiseptic-handwash-5-pack-216232-108/

Minns att du frågade vars jag fått mina ifrån :)