fredag 2 augusti 2013

Utvärdering

Dags att utvärdera min födelsedagslista från förra året. 

27 före 28 (Mål från 1/8-2012 - 1/8 2013)

Hälso- och träningsmål

1. Bli en joggare.
2. Bli yoga-vig igen

Alltså, nej...Vad dålig jag har varit på att träna. Jag vigade till mig där lite ett kort tag, för resultat märks ju snabbt mellan stel som en planka och åtminstone lite vigolant, men då jag inte hållit igång är det ingen merit jag kan falla tillbaka på.

Mat

3. Testa nya recept

Ja, jag har faktiskt testat en hel del nya recept. Det har tillkommit nya favoriter i mat-rotationen. Mycket tack vare mina middagar med Filippa där hon hjälpt till med inspirationen.
4. Äta mer vegetariskt (meatless mondays?)
Mja...alltså vi har väl haft en meatless monday och den var högst slumpatad. Det kanske inte är riktigt rättvist att stryka denna punkt, å andra sidan så har vi faktiskt ändå ätit rätt mycket mat som inte innehållit kött. Middagar bestående av ägg, olika röror och bröd. Fast ja, det kunde ju varit mycket bättre.
5. Genomföra ett allergi-experiment och ta reda på vilka bönor jag eventuellt kan äta.
Av någon konstig anledning passar det liksom aldrig in i mitt schema att göra ett bön-experiment. Kanske för att sannolikheten att jag ska tillbringa de påföljande timmarna efter bön-intaget med att kräkas, kräkas, kräkas, inte känns sådär superlockande. 

Kreativt

6. Sy ett klädesplagg till Jehad.
7. Sticka eller virka något - vad som helst!
8. Fotografera mera

Det är inget som synts på bloggen, men jag har ändå blivit duktigare på att dra fram kameran. Kanske för att vi rest rätt mycket och det då faller sig naturligt att knäppa lite bilder.
9. och göra ett fotoalbum.
10. Sy ett lapptäcke.
11. Måla en möbel.
Har inte målat den möbel som jag egentligen tänkt, men dock har en trappstolsliknande ikea-pall blivit rosa det senaste året.
12. Skriva mer (dagbok, blogg, whatever)

Bildning

13. Läsa maximalt antal högskolepoäng/termin (45 + 45)

Nja...jag kom på att det var lite väl mastigt att försöka plugga spansk OCH engelsk litteratur samtidigt. Bättre lycka nästa gång och med kurser som passar lite bättre ihop.
14. Kunna ha en konversation på arabiska med Mamma-Ghalia (svärmor)
Alltså, jag skulle nog kunna ha en konversation, men med det inte sagt att jag riktigt, riktigt har haft det. Min svärmor och jag kommunicerar ju oftast via skype och lite sådär i förbifarten då mannen pratar med henne (han pratar med sin mamma nästan varje dag!) och förutsättningarna är inte de bästa för att faktiskt få fram så mycket i sådan kommunikation.
15. Läsa alla Jane Austen-böcker
16. och minst en bok av en nobelpristagare,
Inte riktigt som jag tänkt mig då jag endast läst lite T.S. Eliot inom ramen för mina engelskstudier, men ändå...
17. sedan skriva om de böcker jag läst på bloggen (direkt efteråt)
Jag har långt ifrån skrivit om alla böcker jag läst under året, men lite bättre har jag blivit på denna punkt. Grejen är att jag inte kunnat bestämma mig om denna punkt också ska innefatta den kurslitteratur av skönlitterär art som jag betat av...
18. Se spansk eller dubbad serie och lära mig ord och uttryck.
Nej, men jag måste tillstå att jag lärt mig en hel del uttryck på engelska av att titta på Criminal Minds.
19. Besöka museum/djurpark/akvarium.
Jag tänkte inte beta av alla tre sakerna, men det har jag faktiskt gjort. Museum och ett akvarium besöktes i London i september förra året och en djurpark hann vi faktiskt med i Gaza. Även om jag helst skulle sluppit den demprimerande djurparken med djur i alldeles för små och tråkiga burar.

Vuxenpoäng

20. Bli en morgonmänniska
21. Göra mig av med allt skräp och onödigt som jag äger/sparat

Okej, jag kanske har något skräp kvar men i och med denna flytt har jag verkligen rensat. På ett väldigt osentimentalt sätt för att vara jag. Sen hjälpte det förstås att jag när jag rensade bland mina kläder kunde skicka iväg allt jag inte behövde ha kvar till förmån för det syriska folket, det gjorde rensningen mycket lättare. Liksom, spara på något jag haft sedan tonåren men aldrig använder eller typ hjälpa till litegrann för att försöka göra världen till en bättre plats.
22. Skapa städrutiner.
Inte städa, städa varje fredag och så varje jul á la Pippi Långstrump, men jag har blivit något mindre stökig.
23. Bädda sängen varje dag.
Varje dag kanske är att ta i. Men jag bäddar. Sedan att mannen vill ta en tupplur mitt på dagen och omintetgör min fina bäddning, det är ju en annan sak.

Familj/vänner

24. Klappa katten mer

Den här punkten tänkte jag ofta på och har verkligen ansträngt mig för att genomföra. Sedan vi flyttade bor ju dock Purret hos mins syster så det är lite svårt att klappa henne. Åhhhh, jag saknar min katt.
25. Lära känna nya människor
Inte så många kanske, men dock har jag hittat riktiga guldklimpar i Lubna och Umme.
26. Resa någonstans med Jehad,
London, Kairo, Gaza
27. och hitta på mer aktiviteter med familj och vänner.
Inte så konkret punkt, men lite mer aktiv tycker jag allt att jag varit. Det här är en punkt jag verkligen kommer fortsätta att arbeta med även i framtiden. Kvalitetstid ni vet.

1 kommentar:

Lena sa...

Roligt med en utvärderingslista :)
Btw så har Purri det jättebra :) tror att hon stortrivs och jag har hittat några kattmatssorter som hon verkar tycka om. Kanske kan jag lyckas få henne att gå upp några gram :)