lördag 9 maj 2015

Om rulltrappor, inlines och ikea

Idag har jag attackbesökt Ikea. Mitt snabbaste besök någonsin, jag bara svischade igenom varuhuset och kom ut på andra sidan med nya sängkläder till både vårt enorma dubbeltäcke och det pyttelilla bebistäcket. Sådant som man behöver i fler än två uppsättningar (vilket var vad vi hade innan) om det händer en olycka. Vilket alla som har barn vet att det gör ibland. (När bebis t.ex. räserbajsar genom blöjan...)

Vi åkte till Uppsala lite spontant i eftermiddags alltså. Egentligen i syfte att åka en lagom lång sväng för att Broshan Imads bilbatteri skulle laddas lite då alla kort-korta bilturer den senaste tiden fått batteriet att ladda ur. Broshan har förresten, på tal om honom, blivit lovad anställning på sin praktikplats när hans utbildning slutar om dryga 1,5 månader. Hurra för honom, alhamdulillah. 

I Uppsala ville mannen köpa inlines och lyckades peppa Broshan på idén. Jag var tveksamt inställd till företaget med tanke på att ingen av dem stått på varken inlines eller ens vanliga skridskor. Jag försökte dock vara en stöttande fru/svägerska och åtminstone nöja mig med att de inte siktade in sig på de GLITTRIGA fotbollsskor som fanns till salu i samma sportbutik. Inlines är ju faktiskt ändå en ganska bra motionsform har jag hört. Och känt på själv. Jag har ju faktiskt ett par som ligger och dammar i en låda. Tur ändå att orten vi bor på inte är så backig när de ska lära sig sen. Självklart har de även köpt hjälmar och diverse skydd, något annat vore helt otänkbart eftersom de ju trots allt lever sina liv i min omedelbara närhet (under mitt säkerhetsmedvetna inflytande).

Det var dock lite för pinsamt för mig och Ubaidi-baby att att stanna för att bevittna hela utprovnings- och inköpsspektaklet så vi attackbesökte som sagt Ikea istället. Passade på att premiäråka rulltrappa med vagn. Eller mja, nästan. Nu när jag tänker efter testade vi på det när plutten bara var några dagar gammal och vi var på återbesök för hörseltest. Men premiäråk utan att vara två rookie-föräldrar som hjälptes åt. Det gick finfint. 

Vi har även premiärbytt en bajsblöja på offentlig toalett idag. De där stora livsomvälvande händelserna ni vet. Ganska illa kan tyckas att det händer först när det stackars barnet är mer än ett halvår gammalt. Ett tydligt tecken på att vi borde komma ut mer, hrm. Jaja. nybörjarföräldrar som sagt. Nu vet vi ju att både rulltrappor och offentliga toaletter fungerar och dessutom är det ju vår nu så det kanske är dags att bryta lite med eremitlivet i bebisbubblan och ta sig ut lite mer.


Om inte annat så för att låta resten av världen ta del av denna underbaring.2 kommentarer:

BBV sa...

Bilder på inlinesåkarna sen...
Helst rörliga mwahahaha!

Amanda sa...

Haha, det här påminner mig om förra vintern när min man absolut skulle köpa skridskor. Fast han aldrig stått på ett par. Jag lyckades med nöd och näppe avstyra ett köp av dyra fancy hockeyskridskor... Hur gick det? ETT åk, där han knappt vågade släppa sargen! :)
Förresten, mashaAllah och Tabarak Allah på din underbara son!!