måndag 26 maj 2014

Helgen i några punkter

Vi har haft en ganska intensiv helg där flytt stod på schemat. Vi är inte 100% färdiga ännu, lite småkrafs finns kvar i Broshans lägenhet, men vi har nästan flyttat alla grejer till vår egen lägenhet en kilometer härifrån. Men låt mig punkta upp helgen litegrann.

* Ikeabesök ggr två. Lång handlingslista. Jag har ingenting emot att inreda med Ikea-möbler, är inte så fin i kanten att jag måste vara unik-som-alla-andra-och-pretentiös.

* Tredje världskriget bröt ut och alla blev ovänner. Jag läste någonstans att flytt står på topplistan över stressfulla situationer i livet (någonstans efter dödsfall i familjen) lägg då till lite graviditetshormoner till någon som redan i sig är kontrollfreakigt stressig av sig i sina natur, bröder som med jämna mellanrum har en sån syskonbråksurladdning (bra tajming där) och kulturkrocken mellan Norrland och Mellanöstern med tillhörande språkförbistring. Succé!

* När jag säger att alla blev ovänner menar jag alla utom Broshans fantastiska fru Caroline. SOM jag älskar den människan!

* Jag lyckades med konststycket att tappa ett hyllplan från en Billy-bokhylla rakt över min stortå. Den har nu antagit en vacker blå-grön nyans men den har åtminstone återfått något av sin normala funktionsförmåga. Tur det, för det var ju inte som att jag inte redan hade ont i den foten på grund av en megablåsa efter allt promenerande i Istanbul (en blåsa som sedan fördubblat sin storlek efter hemkomst istället för att gå ner, torka bort och försvinna.)

* Efter att ha blivit trött av flyttandet googlade jag missfall och tunga lyft, missfall i vecka 18 och en massa annat skräckinjagande. Inge bra. Skäckhistorier om någons farmor som fått missfall av att bära ut en matta och liknande. Nu lyfte jag ju inte speciellt tungt överhuvudtaget och Lilla Abushabab verkar kickboxa på som vanligt där inne, så det är nog ingen fara. Men dum sak att googla alltså!

* Trots en lägenhet där allt nu står huller om buller och en lite lätt överväldigande känsla av att jag inte har någon aning om var NÅGONTING är känner jag mig oerhört peppad på att börja packa upp. Då majoriteten av våra saker tillbringat det senaste året i ett läskigt källarförråd känns det jättekul, jag har typ glömt vad vi har (några saker redan blivit glada återseenden.)

2 kommentarer:

BBV sa...

<3

Hanna sa...

Åh det lät inte som en helt harmonisk flytt! Men å andra sidan, vilken flytt är det? Jag har bara flyttat en gång i hela mitt liv (om man bortser från när jag flyttade in hos Björnen med då tog jag med en tandborste och ett ombyte typ ), och det är bland det värsta jag gjort!

Inte bara själva flytten utan renoveringar och möbler som ska byggas ihop. Man har liksom en bild framför sig hur man vill att det ska bli och se ut, men vägen dit är banns mig inte rolig! Jobbar man dessutom heltid och inte har obegränsat med tid man kan lägga på renovering och flytt så är det bara ett stressmoment!

Nej jag tycker de låter som ni har haft en helt normal flyttning ;) Hoppas ni kommit mer i ordning nu och jag vill så gärna se bilder när det blivit mer färdigt!!! Hoppas du och bebis mår bra också =)