måndag 3 september 2012

Mums

Hörde programmet Kropp och Själ på P1 här om dagen. De pratade om att äta insekter. Tydligen är det det som är grejen i miljösammanhang, eftersom insekter är mycket mer fördelaktiga att föda upp än t.ex. kor på grund av att de inte producerar lika mycket utsläpp. Bra proteinkälla ska insekterna också vara.

Européer äter ju inte så mycket insekter, men i andra länder är det rätt vanligt. Instinktivt känner man ju lite motvilja mot det här förslaget. Men äta myror kanske är världens käk.


Om jag tänker efter skulle jag dock faktiskt kanske (efter lite övertalning och pepp) kunna tänka mig att äta gräshoppor i alla fall. Men när folk vill äta kackerlackor så säger jag nej. Kackerlackor är inte hygieniska varelser oavsett vad någon försöker påstå. Såg en gång en dokumentär om någon sydamerikansk grotta full med fladdermöss och deras bajs. I den grottan frodades kackerlackor som aldrig förr. Och äta något som kryper runt i bajs känns faktiskt inte helt ok. Gräshoppor verkar lite mer renliga, inbillar jag mig i alla fall.

Här kan man om man vill läsa mer om vad Forskning&Framsteg skriver om insekter som föda. Kanske är det inte så hemskt som jag trodde att ha souz i skafferiet.

1 kommentar:

BBV sa...

http://thefabolouschronicle.wordpress.com/