onsdag 4 april 2012

störd de luxe

Ett tecken på hur störd jag är. Störd eller helt normalt svensk, kanske. I alla fall; jag skulle till posten idag. Där fanns, som på de flesta postserviceställen, en sån där kölappsapparat. När jag kom in tog jag alltså, som sig bör, en kölapp. Efter att ha tittat på den insåg jag att nästa nummer var mitt. Bara det att det stod två utländska män där och hade format någon slags löst sammanhållen, provisorisk, oorganiserad kö. Att de var utländska baserar jag alltså inte på deras hudfärg, utan det faktum att de helt bortsett från kölappssystemet och sedan inte köat "som man ska". Osvenskt och rebelliskt så det förslår.

Eftersom jag är en liten, svensk tant tyckte jag att det var för pinsamt att enligt kölappssystemet tränga mig före männen, samtidigt ville jag inte heller befinna mig i en pinsam "ehehe-du var nog före mig-situation". Så jag lämnade posten och gick och handlade ett knippe tulpaner istället, för att återvända till posten när faran, så att säga, var över.

Hur störd får man bli?!!

I övrigt, på tal om svenskhet, kan man läsa den här artikeln och se om man känner igen någon av personerna.

3 kommentarer:

BBV sa...

Din man är så fin. =)
Jag hade så klart börjat vifta med min lapp...men så är jag också uppfostrad av mannen som i veckan ställde till med storbråk på Handlar´n för att en utländsk man (här ENBART baserat på hudfärgen) parkerat sin bil nära ingången. Han hade dragit ngn kommentar om att det finns regler för hur man parkerar i Sverige. *skäms*

mt sa...

som barn av en invandrande pappa säger jag: det är inte lätt att passa in och vara svensk. jag är både så jäkla svensk och så jäkla osvensk. och min fina lilla pappa är ju en levande antropologisk studie. eller ett studie, som han själv hade sagt. puss!

Lena sa...

Jättefin artikel:) Roligt! Kul att få se hur Jehads bror ser ut också.