fredag 13 april 2012

Vecka 36

Passade på att läsa ut den kritikerrosade och ombloggade (ja, författaren är ju syster till en framgångsrik bloggare) Vecka 36 av Sofie Sarenbrant när jag satt på bussen efter att ha lämnat av vår katt hos syrran i Skellefteå. Det var mörkt och jättedimmigt utanför bussen så det var lite läskigt läsning, faktiskt. Normalt sett så läser jag ju inte så mycket deckare, men man måste ju variera sig lite ibland. Dessutom fick man boken som medföljande present till en tidning.

Bild och boktext lånad fr. bokus
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...


Jag störde mig litegrann på alla typiskt svenska referenser så som foppatofflor och Engla-mordet, men utöver det är jag mycket nöjd. Spännande läsning! Jag hade kanske föredragit ett mer slutet slut, men å andra sidan har jag ingenting emot att läsa en uppföljare för jag vill definitivt läsa mer av Sarenbrant. Det är ett bra betyg!

1 kommentar:

Frikadellen sa...

Vecka 36? E ho' preggers tänkte jag?? Hehe jag får ge mig med att läsa mammabloggar nu tror jag allt.