söndag 18 mars 2012

Konstigt beteende

Jag läste just i den lokala tidningen att polisen natten till idag tagit någon här i området som ägnade sig åt att krossa glas. Tydligen skulle någon av glasskrossarna uppvisat tecken på narkotikapåverkan. Lyckligtvis missade jag hela den händelsen, men med tanke på vad som ibland förekommer här i faggorna är jag inte förvånad.

I början av februari, möjligtvis vinterns kallaste dag, gick jag och mannen ut sent på kvällen för att lokalisera en busshållplats som vi behövde veta var den fanns. På väg dit såg vi en person komma joggande. Man kan ju tycka att det är lite konstigt att överhuvudtaget ge sig ut på joggingtur mitt i natten i sådan kyla, men än konstigare var att mannen joggade i T-shirt (kallt) med hantlar i händerna och vad som såg ut som ett pringles-lock i munnen.

Kan eventuellt ha varit någon form av hemmagjord såndär afrikansk stamgrej att töja ut läpparna med. Ungefär såhär såg det ut. Ytterst konstigt och lite oroande och med flottigt semi-långt hår.

Jag blev rätt nervös och inbillade mig att galningen helt plötsligt skulle kasta iväg hantlarna och träffa mig i huvudet. Jag upplevde nämligen inte denna nattliga, lättklädda joggingtur som normalt beteende, utan snarare narkotikapåverkat eller bara allmänt stört. Om man nu får för sig att helt plötsligt jogga i frysa-ihjäl-temperaturer när man är narkotikapåverkad vet jag inte.

Min man försökte lugnande övertyga både sig själv och mig om att joggaren egentligen bara hade något supereffektivt vinter-träningsprogram som han ägnade sig åt. Ok, men med ett pringles-lock i munnen?

Nä, nog rör det sig en hel del mystiska människor i det här bostadsområdet.

2 kommentarer:

mt sa...

jag hade också blivit rädd! låter ju som riktigt osunt beteende. man ska klä sig mot vädret!

Fifi sa...

Liiite udda beteende ja!