tisdag 6 mars 2012

Säljande argument

Vi har bokat Canada-biljetter. Fast det kanske är riskabelt att säga när vi åker, ifall nu någon inbrottsbenägen person skulle råka läsa detta och vilja länsa vårt hem medan vi är borta. Eller, nej, just det, vi har ju inga värdesaker.

Jag blev uppringd av en försäkringssnubbe här om kvällen. Han tyckte att vi borde uppgradera beloppet som vi får ut ifall lägenheten brinner ner eller liknande. Eftersom vi flyttat ihop och bara flyttat min gamla försäkring så är ju den uträknad på en genomsnittslig persons ägodelar, och nu är vi ju två, menade han.

Detta ledde till en diskussion om huruvida det verkligen var värt besväret och jag berättade ärligt om vad vi faktiskt äger. D.v.s tjocktv, gammal dator (mannens är på gränsen till totalkrash varje dag) begagnade soffor, ett köksbord som stått ute i ett hönshus, stolar hittade i soprummet... Försäkringssnubben skrattade (lite förfärat?) och kom med det säljande argumentet; Men man måste ju räkna med precis allt, alla kläder och skor.

Ahhhh, skorna! Där hade vi den ömma punkten som fick mig att höja premien. Inte för att jag har massa dyra skor. Men jag har många skor. Förvånansvärt nog har min man nästan, men bara nästan lika många som jag. (Vi kan alltså alltid matcha outfit med skor och också varandra, haha.)

Skorna i bilden kommer allihop från H&M (i vanlig ordning) och jag har givetvis även tillhörande högerskor.

Så, det var dagens tips till försäkringssäljare; glöm inte att använda sko-argumentet.

1 kommentar:

BBV sa...

Skulle du kunna smuggla med dig någon guldig kanada-dollar till Noels futuristiska piratskatt?