måndag 19 mars 2012

Mynta

Jag har suttit begravd i plugg och måsten idag, men jag har faktiskt kunnat stryka några grejer på veckans att-göra-lista, så det känns rätt bra. Dock blir bloggandet lidande för jag kan inte komma på något riktigt intressant. Fast jag kan ju passa på att komma med ett litet tips förstås.

Mynta! Det är bra grejer. Finns att köpa i avdelningen för färska kryddor. Se till att det är den marockanska sorten, den är bättre (inbillar jag mig)

På vårt köksbord



















Kan med fördel användas i té. Mynta lite hopmosad med strösocker + neutralt grönt té. Gott! Ett annat bra mynta-tips är tzatsiki med mynta. Om man, som jag, får ont i magen av rå vitlök kan man göra en god sås såhär istället: Hacka gurka, finhacka massor med mynta, tillsätt yoghurt, salt och peppar.

Sen är ju mynta ganska fin och grön att titta på också, den växer enormt om man bara låter den och behöver jättemycket vatten nästan hela tiden.

1 kommentar:

Frikadellen sa...

Jag älskar mynta! Ikväll ska jag göra ngn slagsmyntatjofräs med mango. Vi får se var det slutar...